[LineaBarcelona] Campanya contra l'edifici del carrer Riego 
Extret de Linia Barcelona


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 703 )
[Línia Barcelona] La Torre Malaia, corrupció urbanística a Barcelona? 
Extret de Línia Barcelona - Sants-LesCorts

COL-LECTIU "TORRE MALAIA NO"

Un nombrós grup de veïns del Passeig de Sant Antoni i de la zona del Triangle de Sants denunciem una presumpta operació de corrupció per mitjà de la qual l'ajuntament s'ha quedat amb uns terrenys que pertanyien al MOP per després passar-los a una constructora privada perquè aquesta acabes construint un edifici de 15 plantes (11 d'alçada més 4 subterranis) on abans només es podien construir baixos i 4 plantes.El procés respon a una "enginyeria urbanística-immobiliària" per tal d'apropiar-se dels esmentats terrenys del MOP (part dels quals constituïen un pas públic i la resta unes pistes de petanca) per després vendre'ls a la dita constructora. Sembla ser que s'han manipulat i falsejat dades per tal de poder aconseguir que el Registre de la Propietat aduleterés les transmissions de les finques i que fins i tot la Caixa Laietana concedia una hipoteca sobre les escales i la rampa del Carrer Riego.

Com ha respost el col·lectiu de veïns de Torre Malaia NO davant d'aquesta actuació? Bàsicament tots els moviments efectuats han estat per denunciar els fets i paralitzar les obres sol·licitant 1'anul·lació de la llicència d'obra. Per això les línies d'actuació han estat quatre:

La Jurídica: Pròximament es presenta directament a Fiscalia una denuncia perquè s'inicií una investigació de tot el procés.

La Política: Els representants deis partits van accedir a rebre'ns després deis contactes realitzats en els actes que es van celebrar a les Festes de Sants, i tant a ells com ais assistents se'ls va lliurar un fulletó amb el text següent: "Volem informar-vos de l'oposició que un col·lectiu de veïns del barri de Sants (Torre Malaia NO) estem fent davant la construcció d'una torre d'll plantes en el Triangle de Sants quan la normativa només permetia b+4 plantes. La venda d'un sol públic (rampa C/Riego) per part de l'Ajuntament i els acords als quals han arribat amb la Constructora modificant el PGM, ha facilitat l'aprovació d'aquesta torre, que provoca un dur impacte visual, que no tindrà gens a veure amb l'entorn real i que no beneficia cap veí del barrí com podrien argumentar alguns polítics per a justificar-se i que sols facilita el negocí de la constructora."

Els Mitjans: Premsa, radio i televisió. Es van establir uns primers contactes amb els diferents mitjans aprofitant la posada de pancartes. Ara pretenem remprendre'ls fins i tot ampliant el ventall de mitjans per aportar-los tota la informació obtinguda una vegada reconstruït el 'puzzle'.

El Col·lectiu Torre Malaia NO: Dues branques molt definides, d'una banda la web http://11plantes.sants.org, alimentada dia a dia segons els esdeveniments del moment, i per l'altra les reunions periòdiques de les quals han sortit iniciatives com la produïda en una primera fase a mitjans el mes d'agost amb la presentació per part deis veïns d'unes 50 instàncies a l'alcalde Jordi Hereu perquè suspengui i anul·li la llicència d'obres de la construcció i investigui si hi ha hagut actuacions irregulars dins del consistori. Pròximament s'efectuara un segon lliurament de cartes firmades.

Amb tot l'exposat, pretenem fer una crida a tota persona que se sentí identificada amb el sentir del col-lectiu i estimi participar activament amb nosaltres. No podem quedar-nos de braços creuats observant impassibles les aberracions que pretenen fer a la nostra ciutat (110 es patrimoni dels polítics); cal recordar a un sector de la classe política que a la ciutat també hi ha persones (els seus votants), no sols gratacels i constructores.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 611 )
No a la venta de sól públic a Sants  
Te vostè a prop del seu edifici una "Rampa o Escala" d'accés entre carrers?, ja que recordi que pot ser terreny edificable. Això és el que aquesta succeint al carrer Riego del Barri de Sants. Efectivament l'Ajuntament va treure a subhasta un solar que contenia la rampa i l'escala per les quals s'accedia al Passeig de Sant Antoni i que facilita la connexió amb el Triangle de Sants quan aquest quedà encaixonat per les obres de l'Estació. Però no s'ho perdin, això no és tot, SAPIC compradora i constructora es va treure un "as" de la màniga i casualment va proposar fer en un solar contigu que també havia adquirit, una "Torre d'11 plantes", la que denominem els veïns "Torre Malaia NO" en referència al cas Marbella, quan sol estava B+4 permès plantes a canvi de tornar la rampa i l'escala i en ella muntar el seu negoci (d'entrada ja no sona gaire bé). En el què quedem: és imprescindible aquest accés? "no" doncs construeixin, "si" doncs no el subhastin i en comptes de modificar el PGM canviïn la denominació del solar com public ja que des de "temps immemorial", com argumenta l'Ajuntament en la seva escriptura, així s'està utilitzant.

Ja n'hi ha prou!!! Sr. Josep García Puga, Gerent del Districte de Sants-Montjuïc, els veïns i sol ells els han elegit per defensar els seus interessos i ens recapten els impostos corresponents, i en vista d'aquestes actuacions sembla que quedem en segon acabo prevalent els guanys de les famoses constructores per sobre del bé social. Per què?No a la venda de suelo público

¿Tiene UD. cerca de su edificio una “Rampa o Escalera” de acceso entre calles?, pues recuerde que puede ser terreno edificable. Eso es lo que esta ocurriendo en la calle Riego del Barrio de Sants. Efectivamente el Ayuntamiento sacó a subasta un solar que contenía la rampa y la escalera por las que se accede al Passeig de Sants Antoni y que facilita la conexión con el Triangle de Sants cuando este quedo encajonado por las obras de la Estación. Pero no se lo pierdan, esto no es todo, SAPIC compradora y constructora se sacó un “as” de la manga y casualmente propuso hacer en un solar contiguo que también había adquirido, una “Torre de 11 plantas” , la que denominamos los vecinos “Torre Malaia NO” en referencia al caso Marbella, cuando solo estaba permitido B+4 plantas a cambio de devolver la rampa y la escalera y ella montar su negocio (de entrada ya no suena muy bien). En que quedamos ¿es imprescindible este acceso? “no” pues construyan, “si” pues no lo subasten y en vez de modificar el PGM cambien la denominación del solar como publico ya que desde “tiempo inmemorial”, como argumenta el Ayuntamiento en su escritura, así se esta utilizando.

¡Ya basta!!! Sr. Josep García Puga, Gerente del Distrito de Sants-Montjuïc, los vecinos y solo ellos les han elegido para defender sus intereses y nos recaudan los impuestos correspondientes, y a la vista de estas actuaciones parece que quedamos en segundo termino primando las ganancias de las famosas constructoras por encima del bien social. ¿Por qué?

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 2.9 / 1075 )
[Metro] Carta al director - Normes per a tothom 
Publicat a Metro (11/07/2007) i a El Periódico (14/07/2007)

Normes per a tothom
QUEIXES. Sr. Hereu: Per què si tinc la música massa alta ve la policia a casa meva i em convida a abaixar el volum sota amenaça de multa però si jo la truco perquè la meva família i jo no podem dormir a causa del soroll de la maquinària pesant que fa servir tota la nit l’empresa ADIF a 100 m. de casa meva, aquesta ni es persona?
Per què l’empresa SAPIC té permís per construir 11 plantes allà on qualsevol altra només n’hi podria construir cinc? Per què l’administració tolera el mòbing que se’ls està fent als industrials de Can Batlló perquè se n’hagin d’anar sense cobrar ni un duro però a l’Hotel Abba se’ls cedeix gran part d’un parc públic per edificar i duplicar la seva capacitat, a canvi d’un local per fer una guarderia que ja hauria d’haver sufragat l’ajuntament fa molt de temps?
FRANCISCO-MIGUEL RAMÍREZ, BCN
  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1140 )No a la Torre Malaia!