[LineaBarcelona] Música per conscienciar 
Extret de Linia Barcelona


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1291 )
[LineaBarcelona] Campanya contra l'edifici del carrer Riego 
Extret de Linia Barcelona


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 703 )
[LaBurxa] SAPIC vol fer més gran la Torre Malaia 
Extret de LaBurxa


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 743 )
[Sants3Ràdio / El3.Org] Neix l'himne de la Plataforma contra la Torre Malaia de Sants 
Extret de Sants3Radio


Extret de El3.Org


En José Enrique, secretari de l'Associació de Veïns del Passeig de Sant Antoni, amb la seva guitarra davant la futura construcció

22/01/2008
Neix l'himne de la Plataforma contra la Torre Malaia de Sants

Les coses no han canviat gaire en relació a l'anomenada "Torre Malaia" tot i que els veïns segueixen organitzant campanyes i posant-se en contacte amb diferents partits i administracions per aconseguir algun tipus de resposta o de reacció a la petició de no construcció de l'edifici d'onze plantes del carrer Eusebi Planas. Segons José Enrique Martín, secretari de l'Associació de Veïns del Passeig de Sant Antoni "ens estem movent per la part política, administrativa i de mitjans; i ens trobem en una situació en que no hi ha resposta; hi ha preguntes a la regidora, Imma Moraleda, de les quals no hi ha resposta; els partits polítics no han preguntat res sobre nosaltres; no ens han trucat i creiem que som víctimes d'un silenci administratiu", segons sembla, tampoc s'ha rebut resposta de la carta que l'associació va enviar a l'alcalde Jordi Hereu explicant el seu problema. Davant aquesta situació, però, la Plataforma contra la construcció de la "Torre Malaia" segueix duent a terme iniciatives "avui mateix provarem d'establir una data per anar a parlar amb el Síndic de Greuges, i evidentment, segueix obert el Contenciós Administratiu" explicava en José Enrique que segueix "és com si l'administració volgués que ens creméssim, que passés el temps, i en cap moment ens justifiquen res". Mentrestant, però, l'edifici continua creixent, ara ja és visible la primera planta de les onze que hi haurà i segons en Jose Enrique la sensació és de "ràbia i impotència; en un primer moment pensàvem que la raó ens avalava, ens hem mogut molt, però l'edifici segueix creixent"; sense saber què més fer, han iniciat dues noves campanyes: una cançó reivindicativa contra la construcció de la Torre que segons el José Enrique "parla de la Torre Malaia, de que no volem que es construeixi, que ens venguin les rampes públiques que s'han venut... és una cançó protesta i pretenem que soni"; a més, des de la Plataforma també tenen previst fer un vídeo. La tornada d'aquesta cançó-protesta és la següent: "No no Torre Malaia no/ No no torre en Sants/ No no Torre Malaia no/ No no torre en Sants", i parla sobre la regidora, sobre els veïns, les constructores, el possible futur del territori i acaba fent una crida perquè la gent surti a protestar per aquesta construcció.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 763 )
[ElPunt] La «torre Malaia», als jutjats 
Extret de El Punt

dimarts, 18 de desembre de 2007
> Els veïns reclamen que s'anul·li la llicència d'obres de la «torre malaia»

F.E.. Barcelona.
Els veïns del districte de Sants-Montjuïc afectats per la construcció d'un edifici d'onze plantes entre el passeig de Sant Antoni i els carrers de Riego i Eusebi Planes –i que han batejat com a torre malaia– han demanat al consistori que intervingui per aturar l'obra. En la darrera audiència pública, celebrada la setmana passada, una representant dels veïns va preguntar a la regidora del districte, Imma Moraleda, «què pensa fer amb la llicència d'obres que va donar? La pensa anul·lar o tindrà la vergonya d'esperar que el jutge aturi un frau urbanístic d'aquesta magnitud?» Moraleda no els va respondre, argumentant que ja ho farà per escrit. Els afectats sol·liciten la paralització del projecte perquè, segons el seu parer, el procés de tramitació està ple d'irregularitats.


Extret de El Punt

dijous, 20 de desembre de 2007
> La «torre Malaia», als jutjats

Veïns de Sants denuncien un cúmul d'irregularitats en la construcció d'un bloc de pisos d'11 plantes

FRANCESC ESPIGA. Barcelona
Un grup de veïns de Sants ha presentat un contenciós administratiu i una denúncia a fiscalia contra la construcció d'un immoble d'11 plantes d'altura en una àrea delimitada pel passeig Sant Antoni i els carrers Riego i Eusebi Planes. El motiu és un conjunció d'irregularitats que, al seu parer, han afectat tot el procés de tramitació de l'obra, com ara que l'Ajuntament de Barcelona s'ha atribuït com a seves unes finques que, en realitat, eren de Foment i el canvi en la documentació oficial de la numeració d'alguns habitatges afectats. Una modificació del planejament per augmentar l'edificabilitat de l'obra, també està sota sospita.

Amb la presentació del contenciós i una denúncia davant el fiscal en cap de l'Audiència de Barcelona, els veïns pretenen aturar, per la via judicial, unes obres que ja fa setmanes que han començat. De fet, al solar que dóna al passeig de Sant Antoni ja es pot apreciar que tres de les quatre plantes soterrades que ha de tenir l'edifici, estan gairebé acabades. El projecte de la immobiliària Sapic contempla que l'immoble acabi tenint fins a 11 pisos d'altura, fet que provocarà un fort impacte visual sobre l'entorn, en què les construccions són, en general, més baixes. Davant les sospites que aixeca el projecte entre el veïnat, i en referència explícita a la trama de corrupció destapada a Marbella, l'immoble ha estat batejat amb el nom de la torre Malaia.

A banda d'aquest front judicial, els veïns també volen el Síndic de Greuges obri una investigació, per això hi faran arribar el cas. De quina base partiria? L'argument dels demandants és que la tramitació del projecte està envoltada de diversos punts foscos. Una successió enrevessada i tosca de possibles irregularitats, que tenen el seu origen al 1968. Aquell any el Ministeri d'Obres Públiques –ara, Foment– va expropiar diverses finques del que avui dia és el carrer Riego –els números 45, 47, 49 i 51– i Eusebi Planas –26 i 28– per ampliar el parc de vies de l'estació de Sants, que està a tocar de la zona. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va donar fe d'aquestes expropiacions el 5 de desembre del 1968, així com un anunci publicat al Noticiero Universal amb data del 30 de novembre d'aquell mateix any. La denúncia presentada a fiscalia relata que, després, l'Ajuntament va ordir una maniobra «per apropiar-se d'aquests immobles» –els números 45 i 47– a través «d'uns tràmits urbanístics aparentment dotats de tota legalitat», hi diu.

Segons els veïns, l'estratègia que va seguir el consistori per registrar aquestes dues finques –propietat del ministeri– a nom seu, va ser canviar-los-hi la numeració. En diversos documents de l'Ajuntament, i molt especialment en tots els que fan referència al projecte, aquest parell d'habitatges passen a ser el 53 del carrer Riego, un número que, tal com consta en la denúncia, «no ha existit mai». De fet, en aquest punt hi ha una rampa que serveix per comunicar aquesta via amb el passeig de Sant Antoni, separades per un fort desnivell. Per completar l'operació, i per donar continuïtat a la nova numeració del carrer Riego, la finca 43 va passar a ser 43-51. Per tot això, els denunciants conclouen que aquesta assignació numèrica, sobre la qual se sustenta tota la tramitació de l'obra, és falsa. És el primer capítol obscur que denuncien.

Però n'hi ha més. El 18 de setembre del 2002 la immobiliària Sapic va adquirir una finca del carrer Eusebi Planas, així com la polèmica parcel·la de Riego 53. La intenció era fer-hi dos blocs de pisos de quatre pisos d'alçada, el màxim vigent pel planejament d'aleshores. En aquest punt, però sorgeixen noves ombres. L'Ajuntament es va adonar que despendre's del número 53 de Riego li generava un problema de vialitat a la zona, ja que la rampa que hi ha just en aquesta zona és fonamental per connectar la zona amb el passeig de Sant Antoni. La solució ideada, ha estat la que ha destapat la caixa dels trons. El consistori va pactar amb la immobiliària recuperar la rampa i, a canvi, li va augmentar la edificabilitat de l'altra finca -la d'Eusebi Planas- com a fórmula compensatòria. Així, i en data del 18 de març del 2005, es va aprovar una modificació del pla general que permetia que la finca propietat de Sapic tingués,a banda de 4 soterranis, una alçada màxima d'11 plantes.

Pels veïns tota aquesta operació «vulnera l'ordenament jurídic sota una aparença de legalitat». L'ajuntament, a través d'un comunicat, es defensa dient que va concedir la llicència, «perquè el projecte de Sapic s'ajusta a la modificació del PGM.»

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 699 )

Anterior Següent

No a la Torre Malaia!