Els veïns contraris a l’edifici d’onze plantes comencen a organitzar-se 
Extret de El3
29/06/2007 - Els veïns contraris a l’edifici d’onze plantes comencen a organitzar-se

Després de l’assemblea al Centre Social de Sants els veïns van decidir organitzar unes “trobades de grups de treball” tal i com ells les anomenen per provar de marcar les línies d’actuació. La primera, es va celebrar al local de l’Associació de Veïns, Comerciants i Industrials del Triangle de Sants: “varem estar molt contents d’aquesta primera reunió on varem treballar diferents línies, en primer lloc la línia legal, ja tenim tota la documentació en mans de l’advocat especialista; una segona línia, la de comunicació,que la posarem en marxa tant a nivell de barri com a nivell general; la línia veïnal, de moviment, amb pancartes, enganxines i recollides de signatures i també volem tocar la part política”, explica l’Àngels, una de les assistents. Segons l’Àngels, el motiu d’aquesta línia política és el fet que “no sabem si els polítics coneixien el cas quan van votar a favor en el Ple, només dos partits van protestar, CiU, que va acabar votant a favor deixant clar que hi havia coses que no li agradaven, i PP, que va votar en contra”. Pel que fa a la línia de comunicació, l’eslògan que han decidit els veïns és ‘Torre Malaia no!’, segons l’Àngels “per la similitud del cas Malaya de Marbella”; el logo representa un edifici d’onze plantes envoltat d’edificis de cinc que segons l’Àngels “és el que estava aprovat en el PGM” i unes tisores que tallen l’edifici, els veïns no descarten la utilització d’altres eslògans com ara ‘Prou especulació’ penjats de dalt a baix de les façanes dels blocs. A part de les pancartes, els veïns no descarten fer manifestacions i ho volen fer ràpidament perquè, segons l’Àngels “els treballadors de les obres treballen moltíssim, pleguen dues hores més tard que la resta d’obres del barri i creiem que volen acabar l’obra com abans millor, per tant, nosaltres també volem atacar ràpidament”. Esperant la decisió de l’advocat d’acceptar o no el cas, els veïns segueixen organitzant-se.

Foto de la reunió: Àngels

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1116 )
Història de la Torre Malaia 

1La rampa de Riego correspon a les finques de Carrer Riego 45 i Carrer Riego 47, aquestes finques tenen propietaris segons consta en el Registre de la Propietat.

L’ajuntament l’any 2001 la va inscriure al seu nom dient que provenia de l’antiga Plaça del Carril, que era seva des de temps immemorial i que era el número 53 del Carrer Riego. (a l’any 1994 la va voler immatricular, però l’ajuntament no va poder identificar clarament la procedència, i no va prosperar).


2Imatge de quan les finques del Carrer Riego números 45, 47, 49 i 51 es van derruir donant pas a part del Passeig Sant Antoni i a les actuals rampes d’accés del Carrer Riego.

Queda constància que aquí no hi havia cap plaça


3Imatge on es pot veure fins el número 51 del Carrer Riego, amb l’espardenya de la botiga “la mejor alpargata” que ha estat recordada pels veïns del barri, així com l’impremta IDEAL. Així doncs el número 53 i la plaça del Carril, si es que existien, no estaven pas aquí.


4Planell actual on es veu com l’Ajuntament ha “carregat” tots els números del 45 al 51 sobre la finca del Carrer Riego número 43, de forma que segons indica el planell, l’ última finca de Riego és la número 43-51.


5Planell del propi Ajuntament, on es veu clarament que existien les finques individualitzades de Riego 43, 45, 47, 49 i 51

Així doncs, on estava la Plaça del Carril i el número 53 del Carrer Riego?


6La finca A, es la rampa de Riego.

La finca B, l’Ajuntament va començar els tràmits d’expropiació, però no va acabar de fer-ho, per tant era del Sr. Miguel Gasull Roca.
La finca C va ser expropiada per l’ajuntament a l’any 1.969 per trobar-se afectada, per les, aleshores, noves alineacions del carrer de Sant Antoni i accessos a l’Estació de Sants.

Les finques B i C és on hi havia la petanca.

El 19 d’octubre de 2001 l’ empresa constructora SAPIC compra un cens de 7,83 pessetes anuals que grava la finca C (Carrer Eusebi Planas, 26).

El 12 de març del 2002 l’alcadia autoritza vendre mitjançant subhasta la rampa de Riego i la finca del Carrer Eusebi Planas, 26 en un mateix lot.

I com que SAPIC havia comprar 5 mesos abans el cens de 7,83 pessetes, l’Ajuntament decideix donar-li el dret preferent de compra del lot (totes dues finques, la rampa i Eusebi Planas, 26).

El 16 de setembre del 2002 l’alcaldia decideix adjudicar les dues finques a l’empresa SAPIC.

El 5 de novembre del 2003 l’Ajuntament aprova un Projecte de reparcel.lacio mitjançant el qual l’empresa SAPIC passa a ser propietaria també de la finca B (Carrer Eusebi Planas, 28).

Així doncs a partir d’aquesta data l’empresa SAPIC ja es propietària de les tres finques, que ja s’han convertit en una sola:

  1. La rampa de Riego
  2. Eusebi Planas, 26
  3. Eusebi Planas, 28

El 18-3-2005 l’Ajuntament aprova una Modificació del Plà General Metropolità que afecta únicament a aquestes finques, mitjançant el qual SAPIC cedeix les rampes de Riego a l’Ajuntament, i l’Ajuntament li permet edificar a les altres dues finques un edifici de varies alçades, sent els màxims 15 plantes (11 + 4 subterranis vist des de Sant Antoni; 12 + 3 subterranis vist des del Triangle)

7
LA TORRE MALAIA

8
L’ INICI

9


ELS POLÍTICS


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1194 )
Construiran un edifici d’11 plantes entre el Triangle i Sant Antoni 
Extret de BarriSants

Construiran un edifici d’11 plantes entre el Triangle i Sant Antoni Imprimeix Correu-e
Escrit per La Burxa
dimarts, 08 maig 2007
> L’any 2002 només es podien construir edificis de 5 plantes
> Els veïns veuen “sospitós” tot el procés i esperen aturar la construcció

Que les obres omplen els carrers Sants no és cap novetat. Però el que no es coneix massa és quin serà el resultat de tots aquests mesos de treballs. La tenacitat d’un grup de veïns ha posat al descobert la construcció d’un edifici d’11 plantes al Passeig de Sant Antoni, entre els carrers Riego i Eusebi Planas, a tocar de l’anomenat Triangle.

Els veïns no creien possible que es pogués construir un edifici de tanta alçada en una zona que queda soterrada pel calaix que cobreix les vies i on les cases tenen, com a molt, 4 plantes. Davant les respostes poc aclaridores del Districte es van posar a investigar.

I han anat resseguint el fil d’un complicat procés de venda de sol públic, que ha acabat amb una modificació del Pla General Metropolità en aquest tram del Passeig. La modificació permet doblar el volum de sostre a construir, passant del màxim de 5 plantes establert l’any 2002 a les 11 actuals.

El nou edifici s’està construint en les tres finques que es veuen a la imatge de dalt. La primera, es troba al carrer Riego 53, correspon a les escales i la rampa que comuniquen aquest carrer amb el passeig. Aquest terreny era propietat del Municipi de Barcelona des de temps immemorial, i sempre ha estat un espai públic o lloc de pas. La finca d’Eusebi Planas 26, també era de propietat municipal.

A finals del 2002 l’Ajuntament posa a la venda aquestes dues finques, que són adquirides per SAPIC, una constructora adjudicatària de nombroses obres públiques. SAPIC també compra la finca B, enmig de les dues i l’any 2004 fa una proposta de reparcelació de la zona.

Però el procés no acaba aquí. Com que és necessari mantenir la rampa i les escales que comuniquen el carrer Riego amb el Passeig i han quedat en una propietat de la constructora, aquesta fa una nova proposta que l’Ajuntament accepta i que suposa una modificació del Pla General Metropolità. Les rampes i escales passaran a ser altre cop de propietat municipal però a canvi del sòl que perd, SAPIC podrà aixecar una alçada d’11 plantes en gran part de les seves finques.

Els veïns denuncien que un edifici tant alt deixarà encara més soterrada la zona del Triangle, a més de veure amb recels un procés que “tracta de manera molt beneficiosa la constructora SAPIC en detriment de la coherència urbanística de l’entorn”. Els encoratja l’experiència del carrer Almeria, tot i que saben que rebaixar l’alçada de la nova construcció serà difícil.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1175 )

Anterior

No a la Torre Malaia!