[ElPunt] Sants s'omple de cartells en contra d'un edifici de deu plantes 
Extret de ElPunt 30/08/2007

Els veïns contraris a l'edifici de deu plantes que està aixecant una constructora en un solar de Sants han passat a l'acció i han penjat un centenar de cartells als balcons en què es pot llegir «Torre Malaia No», el nom amb què han batejat el projecte. El moviment veïnal en contra d'aquest nou edifici, situat molt a prop de l'estació de Sants, va començar ja fa uns mesos, quan es va confirmar la intenció de la propietat, Sapic Habitat, d'aixecar un gran edifici en un solar que havia estat propietat de l'Ajuntament de Barcelona i que es va subhastar l'any 2002.

Els veïns, que volen constituir-se en plataforma els propers dies, han començat a recollir informació sobre l'operació de canvi de mans d'aquest terreny i els dels voltants entre la immobiliària i l'Ajuntament de Barcelona.

La intenció, segons un dels promotors del moviment, Vicens Font, és portar el cas als tribunals. L'Ajuntament va autoritzar que la constructora acumulés l'edificabilitat en un dels solars de la seva propietat a canvi de cedir els altres per construir-hi vials. Els veïns asseguren que l'Ajuntament permetrà ara que la constructora alci un edifici de deu plantes allà on només està permès construir quatre plantes més baixos.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1148 )
[Onda Cero] La Torre Malaia a la Ràdio 
Extret de Onda Cero  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1151 )
[20minutos] Inundacions per obres 
Extret de 20 minutos 17/09/2007


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 713 )
[Línia Barcelona] La Torre Malaia, corrupció urbanística a Barcelona? 
Extret de Línia Barcelona - Sants-LesCorts

COL-LECTIU "TORRE MALAIA NO"

Un nombrós grup de veïns del Passeig de Sant Antoni i de la zona del Triangle de Sants denunciem una presumpta operació de corrupció per mitjà de la qual l'ajuntament s'ha quedat amb uns terrenys que pertanyien al MOP per després passar-los a una constructora privada perquè aquesta acabes construint un edifici de 15 plantes (11 d'alçada més 4 subterranis) on abans només es podien construir baixos i 4 plantes.El procés respon a una "enginyeria urbanística-immobiliària" per tal d'apropiar-se dels esmentats terrenys del MOP (part dels quals constituïen un pas públic i la resta unes pistes de petanca) per després vendre'ls a la dita constructora. Sembla ser que s'han manipulat i falsejat dades per tal de poder aconseguir que el Registre de la Propietat aduleterés les transmissions de les finques i que fins i tot la Caixa Laietana concedia una hipoteca sobre les escales i la rampa del Carrer Riego.

Com ha respost el col·lectiu de veïns de Torre Malaia NO davant d'aquesta actuació? Bàsicament tots els moviments efectuats han estat per denunciar els fets i paralitzar les obres sol·licitant 1'anul·lació de la llicència d'obra. Per això les línies d'actuació han estat quatre:

La Jurídica: Pròximament es presenta directament a Fiscalia una denuncia perquè s'inicií una investigació de tot el procés.

La Política: Els representants deis partits van accedir a rebre'ns després deis contactes realitzats en els actes que es van celebrar a les Festes de Sants, i tant a ells com ais assistents se'ls va lliurar un fulletó amb el text següent: "Volem informar-vos de l'oposició que un col·lectiu de veïns del barri de Sants (Torre Malaia NO) estem fent davant la construcció d'una torre d'll plantes en el Triangle de Sants quan la normativa només permetia b+4 plantes. La venda d'un sol públic (rampa C/Riego) per part de l'Ajuntament i els acords als quals han arribat amb la Constructora modificant el PGM, ha facilitat l'aprovació d'aquesta torre, que provoca un dur impacte visual, que no tindrà gens a veure amb l'entorn real i que no beneficia cap veí del barrí com podrien argumentar alguns polítics per a justificar-se i que sols facilita el negocí de la constructora."

Els Mitjans: Premsa, radio i televisió. Es van establir uns primers contactes amb els diferents mitjans aprofitant la posada de pancartes. Ara pretenem remprendre'ls fins i tot ampliant el ventall de mitjans per aportar-los tota la informació obtinguda una vegada reconstruït el 'puzzle'.

El Col·lectiu Torre Malaia NO: Dues branques molt definides, d'una banda la web http://11plantes.sants.org, alimentada dia a dia segons els esdeveniments del moment, i per l'altra les reunions periòdiques de les quals han sortit iniciatives com la produïda en una primera fase a mitjans el mes d'agost amb la presentació per part deis veïns d'unes 50 instàncies a l'alcalde Jordi Hereu perquè suspengui i anul·li la llicència d'obres de la construcció i investigui si hi ha hagut actuacions irregulars dins del consistori. Pròximament s'efectuara un segon lliurament de cartes firmades.

Amb tot l'exposat, pretenem fer una crida a tota persona que se sentí identificada amb el sentir del col-lectiu i estimi participar activament amb nosaltres. No podem quedar-nos de braços creuats observant impassibles les aberracions que pretenen fer a la nostra ciutat (110 es patrimoni dels polítics); cal recordar a un sector de la classe política que a la ciutat també hi ha persones (els seus votants), no sols gratacels i constructores.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 611 )
Noves pintades netejades per SAPIC amb aigua pública de rec 
De nou tornaven a aparèixer pintades a les tanques de l'obre de la Torre Malaia:


Però SAPIC les ha netejades, i per fer-ho a utilitzat aigua de la boca pública de rec. A acabat apareixent la Guàrdia Urbana que només ha fet recollir la manguera. Hi ha qui es pregunta si ens passaria el mateix a qualsevol de nosaltres si ho féssim per netejar el nostre cotxe:


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1205 )

Anterior Següent

No a la Torre Malaia!