Veïn i veïnes de Sants diem prou 
Divendres passat, dia 24, un grup de veïns i veïnes varen voler demostrar el seu rebuig a la situació que s'està vivint en aquest barri. La concentració va esdevenir una manifestació que va acabar davant del districte amb un fort desplegament d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1224 )
Comunicat de premsa de l'AAVV de Pg. St. Antoni i Rodalies 
Els comuniquem la constitució de l'"Associació de Veïns del Passeig de Sant Antoni i Rodalies", entitat formalitzada el passat 15 d'octubre i el primer objectiu d'aquesta és aturar la construcció d'una torre d'11 plantes (la que els veïns denominen "TORRE MALAIA NO!" recordant el cas Marbella) que es vol realitzar en el Passeig de Sant Antoni 32 (al costat de l'Estació de Sants). La falsedat documental, la manipulació en diverses facetes del procés i la venda d'una rampa d'ús publico en la C/Reg, ha culminant en una modificació del PGM i la vulneració de la normativa que regia a la zona que tan sols permetia realitzar Baixos + 4 plantes.

L'Alcalde Sr. Hereu ja va ser informat amb el lliurament a l'Ajuntament de Barcelona de 100 cartes firmades pels veïns, així com els Partits Polítics (CiU, PP, ERC i IC) mitjançant entrevistes efectuades en rondes informatives, mentre que les forces polítiques de l'oposició ens han manifestat el seu suport en aquesta lluita, l'Alcalde Hereu només ens dóna la callada per resposta.

Seguint el procés de les diferents actuacions programades per l'Associació a finals del passat mes d'octubre, el nostre advocat Sr. Ramón Contijoch va presentar una DEMANDA contra l'AJUNTAMENT al Jutjat del Contenciós Administratiu demanant l'anul·lació de la llicència d'obres, i posteriorment va presentar una DENÚNCIA en FISCALIA perquè investigui totes les responsabilitats que es puguin derivar dels fets denunciats.

A la nostra pàgina web http://11plantes.sants.org pot consultar-se tota la trama degudament documentada del puzle urbanístic TORRE MALAIA NO!En castellano:

Les comunicamos la constitución de la "Associació de Veïns del Passeig de Sant Antoni i Rodalies", entidad formalizada el pasado 15 de Octubre y cuyo primer objetivo es detener la construcción de una torre de 11 plantas (la que los vecinos denominan "TORRE MALAIA NO!" recordando el caso Marbella) que se quiere realizar en el Passeig de Sant Antoni 32 (al lado de la Estación de Sants). La falsedad documental, la manipulación en varias facetas del proceso y la venta de una rampa de uso publico en la C/Riego, ha culminando en una modificación del PGM y la vulneración de la normativa que regia en la zona que tan solo permitía realizar Bajos + 4 plantas.

El Alcalde Sr. Hereu ya fue informado con la entrega al Ayuntamiento de Barcelona de 100 cartas firmadas por los vecinos, así como los Partidos Políticos (CiU, PP, ERC i IC) mediante entrevistas efectuadas en rondas informativas, mientras que las fuerzas políticas de la oposición nos han manifestado su apoyo en esta lucha, el Alcalde Hereu sólo nos da la callada por respuesta.

Siguiendo el proceso de las distintas actuaciones programadas por la Associacion a finales del pasado mes de Octubre, nuestro abogado Sr. Ramón Contijoch presentó una DEMANDA contra el AYUNTAMIENTO en el Juzgado de lo Contencioso Administrativo pidiendo la anulación de la licencia de obras, y posteriormente presentó una DENUNCIA en FISCALIA para que investigue todas las responsabilidades que se puedan derivar de los hechos denunciados.

En nuestra página web http://11plantes.sants.org puede consultarse toda la trama debidamente documentada del puzzle urbanístico TORRE MALAIA NO!

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1310 )
[LineaBarcelona] La plataforma contra l'edifici d'onze plantes a Riego demanda l'Ajuntament 
Extret de Linia Barcelona


  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1211 )
[ElPais] Un nuevo edificio de 11 plantas en Sants enfrenta a vecinos con el Ayuntamiento 
Extret de El Pais

Un colectivo vecinal lleva a la fiscalía supuestas irregularidades en la licitación.
JAUME BAUZÀ - Barcelona - 03/11/2007

La Asociación de Vecinos del Paseo de Sant Antoni ha denunciado esta semana ante la Fiscalía de Barcelona al Ayuntamiento de Barcelona por la construcción de un edificio de 11 plantas en el barrio de Sants. El edificio ha sido bautizado popularmente como Torre Malaya en referencia al entramado de corrupción destapado hace un año y medio en Marbella.

Los hechos se remontan a 2004, cuando la constructora Sapic Habitat compró mediante subasta pública el terreno sobre el que se levanta el edificio. Sin embargo, parte de ese solar subastado estaba ocupado por la rampa peatonal que comunica la calle de Riego con el paseo de Sant Antoni. El Consistorio requirió entonces a la constructora la devolución del paso público y en compensación modificó el Plan General Metropolitano (PGM) para permitir a la empresa construir un edificio de 11 plantas en lugar de las 4 que marca la ley.

"Gracias a la torpeza del Ayuntamiento la constructora ha hecho el negocio del siglo", dice José Enrique Martínez, miembro de la asociación denunciante, al tiempo que se pregunta cómo el Ayuntamiento vendió una rampa para peatones. "Porque se puso en subasta como parcela única", contestó a este diario el gerente del distrito de Sants, Josep Sans. "Este hecho obligó a dejar esta superficie sin edificación, concentrando toda la edificabilidad prevista en la otra parte del solar", añadió Sans.

Antes de la modificación del PGM, en 2004 se abrió un periodo de alegaciones. CiU votó a favor de la modificación y el PP se abstuvo. Ambos grupos, entonces en la oposición municipal, criticaron el impacto visual que el edificio provocará en su entorno, pero no cuestionaron que se pusiera en subasta la rampa de la calle de Riego.

En el escrito presentado ante la fiscalía, este grupo de vecinos también denuncia que gran parte del solar sobre el que se levantará el inmueble pertenecía al Ministerio de Obras Públicas -ahora Fomento- desde 1968, y que el Ayuntamiento se lo ha apropiado de manera irregular. De hecho, durante el periodo de alegaciones, Renfe, dependiente de Fomento, pidió su inclusión en la lista de propietarios del solar. "Todo eso pasó hace mucho tiempo, pero estoy convencido de que el Ayuntamiento ha actuado dentro de la legalidad", afirmó el gerente de distrito.

El edificio albergará 32 viviendas, un local comercial y 35 plazas de aparcamiento subterráneo. Los vecinos vinculan su construcción a la llegada del AVE al barrio y la oportunidad de negocio que eso supondrá.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1153 )
[LaBurxa] Moviments al voltant de la Torre Malaia 
Extret de La Burxa

El passat 15 d’octubre el grup de veïns i veïnes que s’oposen a la construcció de l’anomenada “Torre Malaia” (l’edifici d’onze plantes de Sant Antoni) s’han constituir legalment com a associació.

L’entitat ha interposat una demanda contenciós administrativa i pròximament posarà el cas en mans de la fiscalia perquè investigui si les irregularitats que envolten l’esmentada construcció constitueixen un delicte.

Per altra banda, el passat 25 d’octubre es van entrar a la seu del Districte 50 cartes adreçades a l’alcalde, en les que se li demana que anul·li la llicència d’obres a l’empresa SAPIC HABITAT; S.L, (la que està construint el polèmic edifici) i que obri una investigació per aclarir si hi ha hagut alguna actuació deslleial per part de funcionaris municipals.

Les cartes han estat signades per una 50 de veïns i ja en tenen preparades vint més, que entregaran pròximament. La primera entrega va tenir lloc el 21 d’agost i encara no han rebut cap resposta d’en Jordi Hereu. ja en tenen preparades vint més, per a fer una a una tercera entrega.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1139 )

Anterior Següent

No a la Torre Malaia!