[ElPunt] Denuncien a fiscalia que una part dels terrenys de la Torre Malaia haurien de ser per a equipaments 
Extret de El Punt i 2

Els veïns eleven a la justícia suposades noves irregularitats lligades al projecte.
dilluns, 8 de desembre de 2008
F. ESPIGA. Foto: Andreu Puig

Els veïns del passeig de Sant Antoni que han denunciat les presumptes irregularitats que envolten la construcció d'un bloc d'onze pisos a la zona, conegut com la Torre Malaia, no defalleixen en l'intent de paralitzar l'obra. Per això han decidit acudir de nou a fiscalia per aportar noves proves que suposadament demostrarien que el projecte vulnera la normativa. I l'acusació que formulen no és menor: concretament, que l'immoble s'està aixecant en uns terrenys destinats a equipaments.

El seu aspecte ja és imponent. Les obres de construcció de l'edifici, situat al passeig de Sant Antoni, ja estan molt avançades, fins al punt que ja s'intueix nítidament l'impacte visual que tindrà la construcció sobre la silueta urbana del barri de Sants de Barcelona. Però mentre la construcció progressa, el rerefons judicial que ha envoltat el projecte adquireix noves complexitats. Cal esmentar que, a hores d'ara, un grup de veïns de la zona ja han presentat un contenciós administratiu i han acudit a la fiscalia per denunciar diverses suposades irregularitats en la tramitació de l'obra. Les més greus són l'alteració en la documentació administrativa de la numeració de diverses finques del carrer de Riego afectades per l'actuació, o l'ombrívol procés que s'ha seguit perquè uns terrenys que eren propietat de Foment i de domini públic hagin acabat passant a les mans de la immobiliària que construeix l'immoble.

Doncs bé, si l'argument de la pel·lícula no era prou distret, ara s'hi afegeixen nous capítols que eleven el grau d'intriga. Els mateixos veïns han ampliat la denúncia que al seu dia van elevar al ministeri públic, aportant noves sospites d'irregularitat. La primera, i més sorprenent, és que una de les parcel·les –no totes– del carrer d'Eusebi Planas i del carrer de Riego on s'estan fent les obres està destinada a ús d'equipament cultural segons un pla especial de reforma interior (PERI) de la plaça de Sants que va ser aprovat al desembre del 1979. Fonts de l'àrea d'Urbanisme han comentat que aquest pla continua vigent, tot i que posteriorment s'ha modificat el planejament d'algunes parcel·les que no han especificat. Sobre això els veïns sostenen que aquests canvis –que corresponen a un nou PERI aprovat el 1991– no van arribar a afectar la parcel·la qualificada com a equipament, ja que aquests retocs van afectar, bàsicament, els vials del passeig.

Per si no n'hi hagués prou amb tot plegat, la nova demanda remarca que el PERI del 1979 reconeixia que els terrenys on s'està construint la Torre Malaia eren propietat del Ministeri de Foment, un detall que referma les sospites veïnals de l'existència de suposades anomalies en el complex procés mitjançant el qual la immobiliària va adquirir els solars.

Un hotel proper també afectat

L'ampliació de la demanda que han fet els veïns a partir de les seves indagacions ha posat al descobert altres fets rellevants, com per exemple que els solars números 41 i 43 del carrer Premià, on fa poc es va obrir un hotel, estan qualificats com a habitatge social segons el mateix PERI de 1979. I mentre el front judicial fa el seu pacient camí, els veïns continuen desenvolupant la tasca paral·lela d'intentar donar a conèixer, amb finalitats a vegades tan originals com modestes, les seves denúncies sobre el cas. En aquesta línia, han enregistrat una cançó sobre les preteses maldats del projecte, i també han editat un documental sobre el cas.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 885 )
Loteria de Nadal 2008 
El tema de la denuncia a fiscalia i el contenciós administratiu al jutjat contra l'edifici de la "Torre Malaia" està seguint el seu curs, lent però amb fermesa. Peró cal acabar de pagar a l'advocat i per AIXÒ CALEN MÉS DINERS.
- Al Carrer Riego:   CIUTAT INVISIBLE
TETERIA MALEA
BAR FO (Cantonada Pça Osca)

- Al Carrer Vallespir: Floristeria LA LLUNA EN UN COVE
Farmacia SABATE
Perruqueria XIROI
Tapiceria FANDOS

- Al Carrer Valladolid: Video Club PIM PAM FILMS
FORN CAFETERIA
Restaurant PORTI

- Al Centre Social de Sants Carrer Olzinellas nº 11
Si sabeu d'algun establiment disposat a vendre'n digueu-ho perquè els i farem arribar un talonari (sense compromís) Nosaltres el portem i el recollim.

El nº es el següent 63771 i pot ser que toqui!!!!
  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 877 )
[ElPais] La Torre Malaya rompe la perspectiva del entorno de Sants 
Extret de El País

dijous, 21 d'agost de 2008
F. ESPIGA.

"Es todo legal". Así se refirió ayer la concejal del distrito barcelonés de Sants, Imma Moraleda, al hablar de la Torre Malaya, nombre dado por los vecinos a un edificio de 11 plantas que se eleva en entre la plaza de Sants y la estación homónima.

Los vecinos han llevado a la fiscalía la licencia municipal que permite lo que ellos consideran un desaguisado. "No sabemos si la denuncia se ha admitido a trámite", señaló Moraleda que insistió en que el bloque "acumula la edificación" de dos solares para permitir que haya un paso peatonal que ya existía. Moraleda adujo en apoyo a la "legalidad" de la obra el silencio de la oposición municipal, CiU y PP. No obstante, reconoció que es posible que buena parte de la población encuentre horrible el impacto visual del edificio. "Es cuestión de gustos", dijo.

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 885 )
Torre Malaia - El Documental 

Documental sobre la campanya.
  Càmara: Oriol Rigola
  Edició: Oriol Rigola
  Veu en off: Montse Puig
  Música: AtVersaris - Quan Tornis
  Cançó Torre Malaia No!: José Enrique
  Vídeo: Morintsol

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 719 )
Torre Malaia - El videoclip 

Videoclip de la cançó Torre Malaia No!
  Càmara: Oriol Rigola
  Edició: Oriol Rigola
  Música: José Enrique
  Vídeo: Morintsol

  |  [ 0 trackbacks ]   |  enllaç permanent  |  enllaç relacionat  |   ( 3 / 1326 )

Següent

No a la Torre Malaia!